DEFINITIEF ONTHAREN

CMP™: constant multi pulsed light

(definitief ontharen in Apeldoorn bij schoonheidssalon WILMAR d.m.v. CMP)

CMP vertegenwoordigt de nieuwste generatie binnen  de technologie van effectieve permanente ontharing.CMP is dan ook het resultaat  van jarenlange research uitgevoerd door een team van specialisten in Duitsland.  De recente technologische ontwikkelingen tonen aan dat CMP veiliger is en  betere resultaten geeft dan de bestaande ontharingslasers en IPL-systemen.  Zowel laser, IPL- en CMP-systemen gebruiken gepulseerd licht om de groeicellen  van de haren te vernietigen. Hierbij wordt een techniek gebruikt die bekend is  als Selectieve Photothermolysis, of eenvoudiger gezegd, selectieve verhitting  door de absorptie van licht.
De SmartPULS bij schoonheidssalon WILMAR onderscheidt zich echter van de andere systemen   door het unieke CMP-systeem:

CMP  betekent dat elke lichtflits bestaat uit een reeks miniflitsen,  micropulsen genaamd, waarvan, afhankelijk van het huidtype, kan gekozen  worden. Daarnaast, worden deze pulsen 20.000 keer per sekonde  gecontrolleerd. De effectiefste ontharing in Apeldoorn is een feit.

Voorbeeld van één CMP flits:

Dit heeft als grote voordeel:

1) Pieken zoals bij IPL die beschadiging van de huid veroorzaken worden vermeden. Dit komt door de digitale controle van het licht.

2) De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft.

3) Veilig voor de huid.

4) Ook fijne haren verdwijnen.

5) Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden.

6) Minder donkere haren kunnen behandeld worden.

7) De behandeling is nagenoeg pijnloos.

8) Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn.

Hoe verloopt de behandeling?

Klik hier om de animatie van de behandeling te zien.

Kunnen alle haren behandeld worden?

Voor alle lichtsystemen geldt: donkere haren op een witte huid zijn het   makkelijkst te behandelen.  De SmartPULS CMP heeft echter speciale programma’s voor lichtgekleurde  haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen  behandeld worden. Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder  zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen.

Welke huidskleur komt in aanmerking?

Met  de SmartPULS kunnen we bijna alle huidtypes succesvol behandelen. De  verschillende huidskleuren worden als volgt onderverdeeld:

 Foto-type  Bruint  Verbrandt  Roodheid  Kenmerken
I
niet zeer snel altijd bleke huid, blond of rood haar
II
langzaam snel soms bleke huid, donkerblond tot kastanjebruin haar
III
makkelijk zelden geen licht bruine huid, donker haar, licht Mediterraans
IV
zeer goed nooit nooit donker Mediterraans, licht Aziatisch
V
idem idem idem donker Aziatisch
VI
idem idem idem Afro-Caribbeaans

 

Met de SmartPULS behandelen we succesvol fototype I  tot en met V. Fototypes IV en V zullen meer sessies nodig hebben omdat  de instelling van het apparaat dient aaangepast te worden aan de  pigmentatie van de huid. Zelfs sommige fototypes VI zijn te behandelen  op voorwaarde dat de haren donkerder zijn dan de huid. Dit is mogelijk  dankzij het unieke en grensverleggende CMP-systeem van de SmartPULS.

Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

Nee,  dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te  staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar  verloopt in 3 fases:
De groeifase:   een haar wordt gevormd op de bodem van de   follikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 30% in de   groeifase,   De overgangsfase: een haar maakt zich los van de   follikelbodem,   De rustfase: een haar is helemaal los van de   follikelbodem en groeit niet meer.

Enkel  tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat  de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar  voor lichtbehandeling!
Dagelijks  zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar  de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de  groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen  dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun  groeifase.

1. Haar in groeifase:

  – haar is verbonden met de   groeicellen   – haarbodem bevat veel pigment   – duur: van 1 tot 6 maand   (afhankelijk van locatie)   – hoeveelheid: ± 30% van de waarneembare haren   –   kwetsbaar voor lichtontharing

2. Haar in overgansfase:

    – haar maakt zich los van de   groeicellen   – haarbodem raakt pigment kwijt   – duur: van enkele dagen tot   enkele weken   – niet kwetsbaar voor lichtontharing

3. Haar in rustfase:

  – haar is volledig los van de   groeicellen   – haarbodem en haarwortel is kleurloos   – duur: van 1 tot 6   maand (afhankelijk van locatie)   – niet kwetsbaar voor lichtontharing

4. Terug naar de groeifase

  – nieuw haar wordt   gevormd   – oud haar wordt uitgestoten

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het  aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de  dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei.   Per   behandeling worden de haren die op dat moment groeien duurzaam   verwijderd.   Hoeveel behandeling iemand nodig heeft hangt ook af van het beoogde  resultaat. Compleet haarloos zijn is meestal een niet realistische  verwachting. Er zullen altijd wat resthaartjes en donshaartjes  (vellushaartjes) overblijven. Ook dient men er rekening mee te houden  dat de hormoonhuishouding te allen tijde voor enkele nieuwe haren kan  zorgen (vooral in het gelaat), welke eventueel met een onderhoudsbeurt  te verwijderen zijn.   In de medische rapporten spreekt men van succesvolle permanente  ontharing wanneer men 80 à 90% haarreductie constateert. Met de  SmartPULS krijgt men een dergelijk resultaat al bij 7 behandelingen,  bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid. Blonde en  rode haren (bevatten pheomelanine) zullen gemiddeld meer behandelingen  nodig hebben evenals donkere huidtypes.   Opgelet! Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de  huid niet gebruind is vóór elke sessie, door zon of zonnebank. Bruinen  zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten  te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling.

Zijn er speciale voorzorgen nodig?

Ja!

1) Epileren:

Het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de  behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met  pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u  minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren,  knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door uit te trekken  kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter  niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8  maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van  duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of CMP) behandeld worden;  we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.

2) Zon en zonnebank:

Permanente ontharing en een gebruinde huid gaan  niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe  beter. Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele  weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het  rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de  energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u  pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet  respecteert.( Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur  terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product  gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de  behandeling dient men minstens 2 weken zonnebank te vermijden op de  behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een  zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30.

3) Bleken:

Als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men  hiermee te stoppen minimum 2 weken voor de behandeling.

 

Veroorzaakt scheren stuggere haargroei?

Wetenschappelijk  stelt men niet vast dat knippen of scheren van haren (welke bestaan uit  dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de  haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren. Dr. Serge  Coopman – Dermatoloog, schrijft in zijn boek Heelhuids: “Het is een  mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is  immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is  enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen.”  Vaak wordt ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt,  omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en  mannelijkheid, en omdat direct na scheren de haaruiteinden stomp en  stoppelig aanvoelen. Dit komt omdat na scheren (of knippen) de haren  hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van  de haren voelt. Geen nood, na enkele behandelingen zijn de haren  verdwenen en de fijne lichte donsjes welke niet met lichtbehandeling te  verwijderen zijn, hebben een korte levensduur .Na verloop van maximum  een paar weken vallen ze uit, (rustfase), waarop een nieuwe groeifase  volgt, waarbij ze weer een fijn, dun puntje hebben.

Hoe starten?

Bel mij 055-3668451 voor een intake gesprek!! U wordt grondig geïnformeerd.

Hoe definitief is definitief?

De  haarfollikels die met het CMP-systeem vernietigd zijn, (vast te stellen  door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes  produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun  eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

huid

Huidbiopsie: geminimaliseerde, atrofische terminaal-follikels.

De  langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de  overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de  haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed  vernietigd.   Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen  mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal  groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn,  welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a.  bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een  gipsverband en onder riempjes van een helm), of door  hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene  stoornissen.

Wat zijn de contra indicaties voor CMP-behandeling?

1) Zwangerschap. Behandelen met CMP is weliswaar volstrekt ongevaarlijk, maar toch geven we er de voorkeur aan niet te behandelen tijdens zwangerschap om te vermijden dat -als er toevallig complicaties optreden- dit met de CMP- behandeling zou geassocieerd worden.

2) Epilepsie

3) Een voorgeschiedenis van lichtovergevoeligheid

4) Recentelijke zon- of zonnebankbruining

5) Keloïde (wild vlees) reactie van de huid na wondvorming

6) Pace-maker of inwendige defibrillator

7) Huidkanker en tumoren

8) Gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum van de SmartPULS-CMP. Dit kan het geval zijn bij de volgende preparaten:

-Roaccutane, Iso-tretoine/vit. A-zalf; tegen acné

-Bepaalde anti-depressiva

-St. Janskruid (Hypercum)

-Sommige antibiotica Tetracycline of Peniciline

-Roaccutane, Iso-tretoine/vit. A-zalf; tegen acné

-Bepaalde   anti-depressiva

-St. Janskruid (Hypercum)

-Sommige antibiotica Tetracycline of   Penicilin

-Het is nuttig om bij medicijngebruik steeds de bijsluiter te  raadplegen teneinde u ervan te vergewissen of het preparaat al dan niet  lichtovergevoeligheid kan veroorzaken. Bij twijfel: raadpleeg uw arts.

Dankzij het unieke CMP-systeem is de SmartPULS het veiligste, efficiënte   en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.

De SmartPULS   ™slaagt waar andere systemen falen.